Nachoplåt – ett snabbt, enkelt och läckert recept

Nachoplåt – Lättlagad och god texmex-streetfood som du kan göra hemma


Nachoplåt

NACHOPLÅT

Nachoplåten är hela familjens favoriträtt som inte kräver mycket tid i köket. Det här receptet är enkelt att variera enligt tycke och smak. I stället för traditionell kebab kan du använda kycklingkebab som fyllning.

Bäst smakar nachoplåten med egengjord guacamole, som du rör ihop enkelt och snabbt. Var bara noga med att välja en mogen avokado som är tillräckligt mjuk.

Du behöver (6 portioner):

400 g Görans kebabflarn
1 lök
2 vitlöksklyftor
1 chili
2 tomater
1 liten gurka
½ tsk salt
¼ tsk svartpeppar
½ tsk paprikapulver
200 g majschips
Görans vitlöksdressing
Görans kebabdressing

Till guacamolen behöver du:

2 st avokadofrukter
2 mogna tomater
1 lök
½ tsk salt
½ tsk svartpeppar
saft av en limefrukt
färsk koriander

Så lagar du nachoplåten (på under 30 minuter):

1. Värm ugnen till 225 grader.
2. Finhacka lök, vitlök och chili.
3. Stek kebabflarnen i panna tills de är genomvarma och har fått lite färg. Blanda i hackad lök och chili. Stek en stund till och krydda sedan med salt, svartpeppar och paprikapulver.
4. Tärna tomaterna smått och lägg hälften i pannan.
5. Bred ut majschips på en flat ugnsplåt med bakplåtspapper. Häll kebabröran jämnt över chipsen.
6. Grädda i övre delen av ugnen i cirka 5 minuter (i 225 grader).
7. Rör ihop guacamolen (kolla receptet nedan).
8. Klyv gurkan på längden och ta bort mittendelen (annars kan nachoplåten bli för blöt). Skär gurkan i skivor.
9. Strö ut gurkskivorna och resten av de tärnade tomaterna över nachoplåten. Ringla slutligen över vitlöks- och kebabdressing.

Guacamolen valmistus:

1. Klyv och kärna ur avokadofrukterna. Börja skära från avokadons smala ände och fortsätt neråt runt kärnan.
2. Tärna tomaterna smått. Skala och finhacka löken.
3. Använd en stavmixer för att mixa ingredienserna till en jämn röra. Vill du ha mer tuggmotstånd kan du i stället mosa ingredienserna med en gaffel.
4. Krydda guacamolen med svartpeppar, salt och limesaft.
5. Låt röran stå i kylskåp en stund innan servering.

 

Tips:

Om du vill ha extra sting i nachoplåten så kan du blanda ner lite Görans Hot Chili dressing.

 

Kolla våra andra läckra recept här.