Recept på Taquitos – fyllda med Görans goda kycklingkebab

Taquitos är små rullade tortillabröd med fyllning, som steks krispiga i het olja eller i ugn. Testa vårt recept och bjud dina vänner!


Taquitos med kyckling

Recept på Taquitos – fyllda med Görans goda kycklingkebab

Taquitos är små rullade tortillabröd med fyllning, som steks krispiga i het olja eller i ugn. Det är enkelt att laga taquitos med kyckling och de passar utmärkt att servera vid festliga tillfällen. I Görans recept på taquitos ingår naturligtvis kycklingkebab och ost. Servera gärna taquitos med coleslaw och en riktigt god avokadosås.

Prova gärna olika typer av såser med dina taquitos, till exempel Görans hot chili-dressing eller Görans vitlöksdressing.

Du behöver:

Görans kycklingkebab
6 små tortillabröd
riven ost
olja
cocktailstickor

Avokadosås:
2 mogna avokadofrukter
1 schalottenlök
saften av 1 limefrukt
färsk koriander
½ chili
1 vitlöksklyfta
2 msk vatten
salt

Gör så här:

1. Börja med att laga avokadosåsen. Skär avokadofrukterna itu på längden och avlägsna kärnorna. Gröp ur fruktköttet och mosa det i en skål med hjälp av en gaffel. Finhacka schalottenlök, koriander, chili och vitlöksklyftan. Rör ner ingredienserna i skålen med avokado. Smaksätt med limesaft och salt. Tillsätt ännu ett par matskedar vatten. Rör om och häll blandningen i en serveringsskål.

2. Dags att laga taquitos! Fräs kycklingkebaben i stekpanna enligt anvisningarna på förpackningen. Fördela kebabflarnen jämnt på tortillabröden och strö över riven ost. Rulla ihop bröden och fäst rullarna med cocktailstickor.

3. Använd en rejäl mängd olja när du sedan steker dina taquitos i stekpanna. De är klara när de har fått en gyllenbrun färg. Om du hellre vill steka taquitos med kyckling i ugn så lyckas det också!

4. Ta bort cocktailstickorna innan servering. Servera gärna taquitos tillsammans med coleslaw och avokadosås!

Flera goda recept från Görans hittar du här.