Recept på Enchiladas – med Görans goda kebab

Enchiladas är en saftig textmexrätt som lagas i ugn. Njut av dem tillsammans med dina gäster, eller varför inte med familjen en helt vanlig vardagskväll?


Enchiladas

Enchiladas med kebabfyllning

Enchiladas är gratinerade rullar av tortillabröd med fyllning. En saftig och samtidigt krispig läckerhet som passar både till vardag och fest. Med Görans recept på enchiladas fixar du middagen enkelt och snabbt. I receptet används traditionell kebab som fyllning, men du kan givetvis använda kycklingkebab i stället om du vill.

Servera gärna enchiladas med en fräsch sallad, och glöm inte dressingen! Prova Görans hot chili-dressing, vitlöksdressing eller kebabdressing.

Du behöver (6 portioner):

400 g Görans kebabflarn
6–8 tortillabröd
1–2 msk olja
1 lök
2 vitlöksklyftor
1 chili
1 saltgurka
400 g tomatkross
150 g crème fraiche
2 dl matgrädde
150 g riven ost
salt
peppar

Gör så här:

1. Värm ugnen till 200 grader. Skiva lök, vitlök, chili och saltgurka. Fräs löken i lite olja i stekpanna och tillsätt kebaben. Stek kebaben enligt anvisningarna på förpackningen. Lägg också den skurna chilin och saltgurkan i pannan. Rör slutligen ner tomatkross och crème fraiche. Låt blandningen stå och puttra i cirka 10 minuter.

2. Lägg sås på varje tortillabröd och rulla ihop brödet. Placera de fyllda tortillarullarna tätt intill varandra i en ugnsform. Strö över riven ost och ringla slutligen matgrädde över rullarna.

3. Grädda dina enchiladas i ugn i ungefär 15 minuter, tills osten har smält. Servera och njut!

Flera goda recept från Görans hittar du här.