Iskender kebab recept: laga iskender kebab hemma

Fixa fredagsmyset med Görans iskender kebab! Varför gå längre än till frysen efter kebab? Kolla receptet!


Iskender kebab

ISKENDER KEBAB (för fyra)

Iskender kebab är en välkänd kebabportion som innehåller kebab, bitar av pitabröd, yoghurt och tomatsås. Här finns recept på tomatsås, yoghurtsås och även pitabröd för dig som vill laga allting själv. Har du ont om tid går det lika bra att använda färdiga pitabröd som finns att köpa i butiken.

Gillar du stark mat? Testa Görans Hot Chili dressing som ger extra krydda. Hos Görans hittar du också Kebabdressing och Vitlöksdressing, som båda passar utmärkt för att sätta guldkant på detta recept.

Fixa fredagsmyset med Görans iskender kebab! Varför gå längre än till frysen efter kebab?

 

Du behöver:

1 påse Görans kebabflarn 250 g
sallad
tomat
gurka
rödlök

Pitabröd 8–10 kpl
2½ dl ljummet vatten
25 g jäst
1 tsk salt
2 msk olivolja
5-7 dl vetemjöl

Tomatsås
2 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
500 g passerade tomater
basilika
oregano
svartpeppar
1 tsk salt
1 msk honung
0,5 msk vinäger

Yoghurtsås
2 dl fyllig yoghurt
1 dl gräddfil
1 msk olivolja
1 vitlöksklyfta, krossad
svartpeppar
salt
0,5 msk honung

 

Gör så här:

1. Börja med att blanda ihop alla ingredienser till yoghurtsåsen. Låt stå i kylen och samla smak i några timmar före servering.

2. Om du vill laga pitabröden själv så är det dags nu. Smula ner jästen i ljummet vatten och rör om. Blanda ner salt, olivolja och mjöl, lite i taget. Knåda väl och låt jäsa under duk i ungefär en timme.

3. Nästa steg är att laga tomatsåsen. Värm olja i en kastrull och pressa ner en vitlöksklyfta. Bryn en stund och blanda ner övriga ingredienser. Låt koka i en halvtimme.

4. Medan tomatsåsen puttrar och degen jäser har du gott om tid att skiva grönsaker.

5.När degen har jäst delar du den i bitar som du formar till runda bollar. Kavla sedan ut bollarna till platta cirklar. Värm ugnen till 225 grader och grädda bröden i 10–12 minuter. När pitabröden är klara får de gärna vara härligt luftiga.

6. Sist och slutligen steker du kebabflarnen. Fem minuter i stekpanna räcker, men kom ihåg att röra om emellanåt.

7. Komponera dina kebabportioner, servera och njut!

  

Kolla också våra andra goda recept här.