Ingredienser:
Du behöver
| 250 g (1 påse) | Görans kebabflarn |
| sallad | |
| tomat | |
| gurka | |
| rödlök |
Luftiga Pitabröd 8–10 kpl:
| 2½ dl | ljummet vatten |
| 25 g | jäst |
| 1 tsk | salt |
| 2 msk | olivolja |
| 5-7 dl | vetemjöl |
Tomaattikastike:
| 2 msk | olivolja |
| 1 | vitlöksklyfta |
| 500 g | passerade tomater |
| basilika | |
| oregano | |
| mustapippuria | |
| 1 tsk | salt |
| 1 msk | honung |
| ½ msk | vinäger |
Yoghurtsås:
| 2 dl | fyllig yoghurt |
| 1 dl | gräddfil |
| 1 msk | olivolja |
| 1 | vitlöksklyfta, krossad |
| svartpeppar | |
| salt | |
| ½ msk | honung |
Gör så här:
1. Börja med att blanda ihop alla ingredienser till yoghurtsåsen. Låt stå i kylen och samla smak i några timmar före servering.
2. Om du vill laga pitabröden själv så är det dags nu. Smula ner jästen i ljummet vatten och rör om. Blanda ner salt, olivolja och mjöl, lite i taget. Knåda väl och låt jäsa under duk i ungefär en timme.
3. Nästa steg är att laga tomatsåsen. Värm olja i en kastrull och pressa ner en vitlöksklyfta. Bryn en stund och blanda ner övriga ingredienser. Låt koka i en halvtimme.
4. Medan tomatsåsen puttrar och degen jäser har du gott om tid att skiva grönsaker.
5. När degen har jäst delar du den i bitar som du formar till runda bollar. Kavla sedan ut bollarna till platta cirklar. Värm ugnen till 225 grader och grädda bröden i 10–12 minuter. När pitabröden är klara får de gärna vara härligt luftiga.
6. Sist och slutligen steker du 250 gram av Görans kebab. Tillagningen är enkel, fem minuter i stekpanna räcker. Kom ihåg att röra om emellanåt!
7. Komponera dina kebabportioner, servera och njut!
Kolla också våra andra goda recept här.
- Kebab
Tehty nyt pari kertaa ja hyvää on.